Wat is het verschil tussen een peeling, scrub en fruitzuurpeeling? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt in de salon.
Ik zal je daar het antwoord op geven en ook waarom je deze producten kan gebruiken en ook waarvoor.

Wat is een peeling?

Een peeling is het meest zachte voor je huid, en ook meer geschikt als je een erg gevoelige of allergische huid hebt.
De korreltjes zijn fijner waardoor het minder schuurt op je huid, of je hebt een enzym peeling dit verweekt de dode huidcellen los.
Gebruik je als je dit huidtype hebt een verkeerde peeling krijg je vaak last van irritaties op je huid. Dat ziet eruit als rode vlekjes of zelfs schilfertjes omdat er teveel huidlagen zijn weggehaald.

Welke product heb je voor mijn huid?
Ik heb een heel fijn product voor je huid, dat is de Enzyme Peel van Pascaud. Deze peeling gebruik je 1 á 2 keer per week in de video zie je hoe je het kan aanbrengen. Vind je 2 laagjes teveel houdt het dan bij 1 laagje. De peeling geeft je huid weer een frisse uitstraling, hydrateerd en zet je huid aan tot aanmaak van nieuwe huidcellen.

Wat is een scrub?

De scrub is het meest gangbare product wat je ziet in verkoop. De korreltjes zijn iets grover, geschikt voor een gecombineerde, normale of vette huid. De korreltjes kunnen o.a van kunststof zijn, jojoba korreltjes, walnoot korreltjes, abrikozenpitjes.

Voor thuis is het product Salicylic Exfoliator heerlijk voor je huid om te vernieuwen en een frisse uitstraling te geven.
Er zit 2% salicylzuur in waardoor je toch een diepere werking krijgt dan de “normale scrub”.
De korreltjes die erin verwerkt zijn is van kunststof en jojoba.

Wat is een fruitzuurpeeling?

In deze peeling zit een zuur, dit kunnen verschillende zijn. Je hebt o,a  glycolzuur (meest bekende), melkzuur, salicylzuur. Meestal worden de fruitzuurpeelingen in de salon gedaan of bij klinieken. De fruitzuurpeeling is wel de meest effectieve peeling om de dode huidcellen te verwijderen en de huid aan te zetten sneller nieuwe huidcellen aan te maken zodat je een mooiere, gladde, gezonde huid krijgt! Deze peeling geeft het snelste effect in huidverjonging omdat je zuren dieper in de huid kunnen door hun kleine structuur. De zuren komen bij je collageen en elastine vezels zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

In de salon gebruik ik glycolzuur en melkzuur met verschillende sterktes dit bepaald ik aan de huid van de huid die in voor me zie. De fruitzuurpeelingen zitten in de alle Lift treatmenst en de beauty-abonnementen.

Wil je voor thuis dit voortzettend dan heb ik een heel mooi product voor je om veilig te gebruiken, de Triple Treat Peel van EmerginC. De concentratie is wel lager dan in de salon maar zeker effectief voor huidverjonging en het verbeterend van je huidstructuur en vervagen van fijne lijntjes.
In deze fruitzuurpeeling zit o.a melk en glycolzuur en vitamine C. 1 x per week is voldoende om dit product te gebruiken.

Hier een kort overzicht van de producten die verkrijgbaar zijn in de salon:

Peeling voor de gevoelige/allergische huid:
Enzyme Peeling Pascaud 75 ml € 39,00

Scrub voor de normale/gecombineerde en vette huid:
Salicylic exfoliator Pascaud 50 ml € 39,00

Fruitzuurpeeling alle huidtype behalve gevoelige/allergische:
Triple Treat Peel EmerginC 50 ml € 90,00

fruitzuurpeeling, rimpels verminderen, huidverjonging