Prijzen

  • Elektrisch ontharen 15 min € 25,-
  • Elektrisch ontharen 30 min € 47,-

Elektrisch ontharen

Donkere haren op je bovenlip? Iedere week je benen scheren? Dan heb je misschien last van overbeharing. Wat is de oorzaak en welke verschillende behandelingen zijn er?

In onze samenleving wordt lichaamsbeharing gezien als ongewenst. Glossy’s tonen gladde benen, kale oksels en geen enkel donshaartje op de bovenlip.

Ontharing
Ontharing is van alle tijden en alle culturen. Al in het antieke Egypte verwijderde men lichaamsbeharing met behulp van een ontharingscrème en pincet. Oosterse vrouwen doen wonderen met draadjes om hun gezicht te ontharen. Veel mensen vinden een gladde huid niet alleen mooi en aangenaam, maar ook hygiënischer.

Oorzaken
Overbeharing brengt niet alleen praktische, maar vaak ook emotionele problemen met zich mee. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de haartjes aan te pakken. Mogelijke oorzaken voor overbeharing zijn een erfelijke aanleg, storingen in het hormonale systeem, medicijngebruik of bepaalde ziektes.

Zelf deze behandeling nu online inboeken?
Kies zelf je dag en tijdstip voor deze afspraak!

Behandelmethodes
Wil jij van dat vervelende overtollige haar af? Dan kun je kiezen tussen tijdelijk of permanent ontharen. In het eerste geval kun je denken aan harsen, epileren, ontharen met crème if scheren met scheermesje of ladyshave. Wil je voor altijd van het haar af? Dan kun je kiezen voor elektrisch ontharen, laserontharing of IPL.

Laserontharing
Laserontharing zorgt voor een definitieve ontharing en is geschikt voor het hele lichaam. Het laserapparaat zendt op één golflengte een lichtbundel af. De energie die hiermee vrijkomt, wordt opgenomen door het pigment in het haar tot en met de haarpapil in het haarzakje, dat zo wordt vernietigd, zodat er geen haar meer uit kan groeien.

De behandeling heeft alleen effect op groeiende haren. Omdat je haren zich allemaal in verschillende groeifases bevinden, heb je gemiddeld tussen de vijf à acht behandeling nodig. Het resultaat is blijvend, maar niemand kan honderd procent garanderen geven geen enkele haar nog eens terugkomt. Dat kan zijn doordat het haarzakje net niet goed genoeg is behandeld of dat donshaartjes veranderen in nieuwe dikkere haren.

Intense Pulsed Light (IPL)
IPL betekent Intense Pulsed Light. Het wordt ook wel flitslicht genoemd. IPL lijkt veel op laserontharing maar er is verschil. Zo geeft laser lichtflitsen af op één golflengte en geeft IPL lichtflitsen op verschillende golflengtes. De laser is uiteindelijk veel effectiever dan IPL, wat aangeeft waarom IPL qua prijs lager uitvalt.

Is laser of IPL voor jou geschikt?
Omdat grijze of lichtblonde haren nauwelijks pigment bevatten, kunnen ze niet worden verhit met laser. Voor het verwijderen van lichte haren is elektrische epilatie de beste oplossing. Bij een donkere huid kan verkleuring of verbranding optreden, daarom moet ook dit huidtype met zorg worden behandeld. Met elektrisch ontharen kunnen we alle haarkleuren behandelen, dus ook blond, grijs of rood.

Elektrisch ontharen
Elektrisch ontharen levert een permanente oplossing. Elk haartje wordt afzonderlijk behandeld, het is daarom geen handige methode voor grote gebieden. Maar voor het gezicht is het elektrisch ontharen bijzonder geschikt.
Als je kiest voor elektrisch ontharen, schuift Linda een dun naaldje in het haarzakje en zet er enkele seconden stroom op. Dan sterft de follikel af. Een groot voordeel van deze techniek is dat elk haartje apart kan worden behandeld. Ook hier geldt echter dat verschillende haartjes in verschillende groeifases zitten. Gemiddeld kun je er echter van uit gaan dat zeventig procent van je haar na één behandeling definitief is verwijderd.

Twee technieken
Je kunt in het geval van elektrisch ontharen kiezen uit twee methodes. Bij elektrolyse maakt Linda gebruik van gelijkstroom. Met de warmte die hierbij vrijkomt, wordt het haarzakje vernietigd. Bij thermolyse gebruikt Linda gelijk- en wisselstroom. Bij deze techniek komt op die manier niet alleen warmte maar ook loog vrij. Deze eiwitvariant vult het hele haarzakje waardoor haargroei nog minder kans krijgt. Thermolyse vraagt in de regel om meerdere sessies van gemiddeld dertig minuten, een- of tweemaal per week. De totale duur van de behandeling kan variëren van enkele maanden tot een jaar. Elektrisch ontharen is ook geschikt als je een laser- of IPL-kuur hebt ondergaan en je last hebt van nagroei.
Kosten
De kosten van elektrisch ontharen bedragen € 45 per half uur. Bij gevallen van overbeharing in het gezicht kun je in aanmerking komen voor vergoeding, al is dat afhankelijk van de zorgverzekering. Voorwaarde hiervoor is dat de behandelend schoonheidsspecialiste in het bezit is van de A.N.B.O.S Specialisatie Elektrisch Ontharen. Linda voldoet uiteraard aan deze eis. Bij sommige verzekeraars heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts, vraag dat voor alle zekerheid even na.